Lärarutbildningen

På lektionen jag var på idag i skolan hade vi en ganska het diskussion. Vi började alla diskutera om huruvida lärarutbildningen är bra eller inte. Alla klagade och kritiserade upplägget och innehållet i hela utbildningen. Vissa delar är ju bättre än andra men överlag lär man sig på tok för mycket om teorin och alldeles för lite om praktiska saker i yrket. Hur fan lär man barnen ABC, att läsa och skriva till exempel??? Ingen har någonsin förklarat HUR man lär ut. Känns ganska skumt faktiskt. Man lär sig massor om olika teorier (vygotskij, skinner osv) men inte hur man kan tillämpa detta ute i verkligheten.

Vi diskuterade med läraren och hon tog verkligen illa upp och började försvara utbildningen. Men det hjälpte inte riktigt, vi vann diskussionen och hon kunde inte annat än att hålla med till slut. Dock poängterade hon att vi kommer få nytta av alla dessa teorier vi läser om i framtiden (efter att ha jobbat X antal år och fått erfarenhet) men hon tycker absolut att vi borde få lära oss mer om hur man lär ut så vi kan känna oss någorlunda säkra då vi ska ut i arbetslivet.


Komiskt är faktiskt att: Vi ska bli pedagoger men går den mest opedagogiska utbildningen!


Kommentarer
Postat av: Smaragdhiii

Sköning :D haha. dom e smidiga dom som planerar själva utbildningen.. söt samuel va i sina tomtekläder! :) riktigt liten sötpluttig tomtenisse ;)

Puss till er!

2009-12-04 @ 20:20:45
Postat av: Safira :D

Ja dom är måttligt smarta när dom planerar.. NOT! haha :)

Lycka till på tentan imorgon förresten babe! <3

2009-12-04 @ 21:34:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0